Burns Supper
woensdag 25 januari 2023

Burns supper

 95,00 incl. BTW

Schenk de whisky in de glazen, zet de haggis in de oven en oefen je beste Schotse accent. Op 25 januari is het Burns Night en dus tijd voor een Burns Supper.

Uitverkocht

Max. aantal gasten

30 personen

Inloop

18u30

Start proeverij

19u00

Inclusief

7 Whiskies, 7-gangen diner

Locatie

Mareveld, Mareweg 23, 6333 BR Schimmert

Dresscode

Schotse klederdracht voor mannen mag, maar is niet verplicht. Vrouwen in het zwart.

Beschrijving: Burns supper

Schenk de whisky in de glazen, zet de haggis in de oven en oefen je beste Schotse accent. Op 25 januari is het Burns Night en dus tijd voor een Burns Supper.

Hoeveel landen ken je met een nationaal feest ter ere van een dichter? In Schotland én op heel veel andere plekken in de wereld komen elk jaar op 25 januari mensen samen voor een Burns Supper. Tijdens dit diner herdenken we de dichter Robert Burns en zijn gedichten op een wel heel speciale manier.

Het begon allemaal toen de eerste Burns Night werd gehouden in juli 1801. 9 van zijn vrienden herdachten zijn 50e sterfdag met eten (haggis natuurlijk) en drinken (whisky) in zijn Burns Cottage. Ook droegen zij werk voor van Burns (waaronder “Auld Lang Syne”) en brachten een hartstochtelijk eerbetoon dat nu bekend staat als de Immortal Memory.

De avond was zo’n succes dat ze het vanaf dat moment elk jaar deden, alleen nu op de verjaardag van de bard. Deze traditie is inmiddels overgenomen door Schotten en liefhebbers van Schotland over de hele wereld. En nu dus ook bij Mareveld!

Duik samen met ons in deze bijzondere traditie die Burns Supper heet. Een exclusieve avond in Schotse klederdracht, bagpipes en een traditioneel 7-gangen menu, uiteraard vergezeld met de heerlijkste Schotse Whisky. Dit event wordt een avond om nooit meer te vergeten!

Bestel nu je tickets of geef iemand deze onvergetelijke avond als Sinterklaas of kerstcadeau.

Ps. Deze avond leent zich uitstekend om je geliefde openbaar de liefde te verklaren. Dus grijp die kans!

Sfeerfoto's van een eerdere proeverij