Ontmoet het team

Op en top Limburgs genieten, dat is wat we voor jou kunnen garanderen tijdens onze whisky proeverijen. Een avond gevuld met gezelligheid, grappige anekdotes uit de whisky wereld, heerlijke whisky en ambachtelijke hapjes uit eigen keuken om je vingers bij af te likken.

Organisatie van de proeverijen

Muriel Snijders is de persoon die zorgt dat alles op rolletjes loopt. Van het plannen van de proeverijen en de marketingpromotie, tot het regelen van de ambassadeurs en de locatie. Wanneer je een vraag hebt komt deze als eerste bij haar terecht.

“Ik vind het heerlijk om onze gasten elke keer iets nieuws te bieden en ze op een fijne manier te verrassen. Hierbij vind ik een informele en ontspannen sfeer op de locatie enorm belangrijk. Net als de vriendelijke bediening, de bijpassende hapjes en de enthousiaste ambassadeurs. Alleen zo kan er een top-avond georganiseerd worden waar iedereen van kan genieten.”

Marianne en Jules van Mareveld

Unieke locatie in Limburg

Jules en Marianne Horsmans zijn eigenaar van Mareveld. Een sfeervol eetcafé en partycentrum in het landelijke Schimmert waar ouderwetse gastvrijheid, gezelligheid en het herberggevoel een grote rol spelen.

Maar dat niet alleen… Ook heeft deze locatie een ambachtelijke keuken met een eigen houtbroodoven, rijpingskast en rookkast. Waardoor de meest heerlijke gerechten uit eigen keuken geserveerd kunnen worden tijdens de proeverijen.

Onze enthousiaste ambassadeurs

Frans Brouwer - High Spirits

Frans is een bekend gezicht als het gaat om whisky. Van lokale proeverijen, tot grote festivals waar hij voor WhiskyWijzer menig liefhebber heeft mogen begeleiden naar de perfecte dram, en vanuit de whiskyspeciaalzaak The Whiskyfriend die tot 2018 in Sittard gevestigd was.

Vanuit High Spirits deelt Frans vol overgave zijn kennis en liefde voor deze Godendrank. Waarbij hij je altijd een whisky kan aanbevelen die écht bij je past, maar wellicht nog niet kende.

“Het belangrijkste is dat een whisky proeverij de whisky liefhebbers verbindt en het een cultureel verantwoord en bourgondisch feestje blijft dat joie de vivre (levensvreugde) uit moet stralen, tot ruim voor de grens van joie d’ivre (dronkenschap)."

Mike van the Whisky office

Mike Gerards - The Whisky Office

Mike is de oprichter van The Whisky Office, beheerder van de Facebookgroep The Dutch Whisky Association en – zoals wel duidelijk is – een groot fan van whisky. Met name independent bottelingen.

“Whisky moet je samen van genieten”, dat is zijn filosofie en zodoende heeft hij van zijn hobby ook zijn werk gemaakt. Een ambassadeur pur sang die zijn liefhebberij graag deelt met de mensen om hem heen. Zijn enthousiasme is dan ook enorm aanstekelijk. En zelfs als je geen kennis hebt van whisky, dan ben je direct na de proeverij een die-hard fan. Want door zijn achtergrond als universitair docent in de genetica, weet hij zijn kennis (en passie) over te brengen als geen ander. Dus dat beloofd wat! 😉

Ronald Anneveldt - WhiskyWijzer

Ronald is een doorgewinterde vinoloog met menigeen certificaat op zak. Zijn stijl van proeverijen is ongekend en uniek. Het zou niet voor het eerst zijn dat je na een proeverij met pijn in je buik naar huis gaat, door al het lachen.

Voor de importeur de Monnik Dranken verzorgt hij de gedistilleerd proeverijen, naast dat hij menigeen whisky reis heeft georganiseerd. Ook zijn voorliefde om whisky te combineren is ongekend. Van ijs tot infused beef. Er is wellicht geen recept dat hij nog niet heeft geprobeerd.

Jock Shaw - Scotch and Folk

Heb je al enige ervaring met het proeven en het drinken van whisky en zou je graag iets meer willen weten over de achtergrond van whisky en de daarbij horende verdieping in het herkennen van de whisky? Dan zit je bij hem helemaal op je plek.

Op muzikale en humoristische wijze deelt Whiskykenner Jock zijn kennis van Uisge Beatha, het levende water van Schotland. Door hem leer je de kleur en 'legs' van de whisky, smaak, reuk en afdronk beter herkennen. Uiteraard passeren ook sterke verhalen over whisky de revue.

Ria Bos - Sigarenmaakster

Ria is dé sigaarmaakster van Nederland en komt helemaal vanuit IJsselmuijden naar ons Limburg om vol passie haar kennis en kunde te delen over dit oude ambacht dat verloren dreigt te gaan. Zij leert je de fijne kneepjes in het maken van een sigaar, het productieproces, de verschillende smaken, geuren en hoe je die kan onderscheiden.

Ook leert Ria jou hoe je zelf op ambachtelijke wijze de perfecte sigaar kunt maken. Elke keer weer een hilarische avond om volop van te genieten. Dit oude ambacht staat sinds juli 2017 op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland!

Wim Otten - Sigarensommelier

Als je een sigarenzaak nog authentiek sigarenzaak mag noemen, dan was het toch de sigarenzaak van Wim Otten - Wum voor vrienden - in de Stationstraat in Maastricht. De goedlachse man met die typische "sigarenboer" uitstraling, nooit zonder sigaar. Heerlijk gewoon!

Zijn uitgebreide kennis over sigaren is ongekend en dat proef je ook in zijn eigen lijn de Wycker-bölkes.